Kasslergratäng med pasta
Kasslergratäng med pasta
4 port
Du behöver:
500 g kassler
Pasta för 4 port ca 300 g
Tomatsås:
2 st röda äpplen
1 st purjolök
2 st vitlöksklyftor
Smör 1 msk
400 g krossade tomater
Ostsås:
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
4 dl riven ost
Salt
Peppar
Gör så här:
Skär kassler i strimlor
Tomatsås:
Tärna äpplena.
Strimla purjolöken.
Hacka vitlöksklyftorna.
Fräs allt sammans i smör.
Häll i de krossade tomaterna och låt det koka i några minuter.
Ostsås:
Rör ut mjölet i lite av mjölken.
Koka upp resten av mjölken och håll sedan i redningen.
Salta och peppra.
Låt det sedan koka några minuter.
Ta bort kastrullen från plattan och häll i osten.(Spara ca 1 dl till garnering).
Varva tomatsås, ostsås, okokta pastaskruvar och den strimlade kassler i en ugnsfast for.
Avsluta sista lagret med ostsås och garnera med riven ost.
Tillaga i ugnen ca 40 minuter på 225 grader.
Servera med sallad.
Supergott enligt Simon. Jag håller med.