Mumsig chokladkaka
Kladdkaka med vitchokladtäcke
8-10 bitar
Du behöver till botten:
150g smör
2 ägg
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
Du behöver till täcket:
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g vitchoklad
Valnötter
Gör så här: (Botten)
Smöra och bröa en form med löstagbara kanter.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda kakao, vaniljsocker och vetemjöl.
Rör sedan ner det i ägg smeten.
Tillsätt till sist det smälta smöret.
Häll smeten i formen i grädda i 15-20 min på 175 grader (Kakan ska fortfarande vara lite lös i mitten)
Gör så här: (Täcket)
Koka upp grädden och smöret i en kastrull.
Dra kastrullen från värmen och bryt i chokladen och låt den smälta.
Bred ut chokladen över kakan.
Garnera med valnötter.
Servera kall
Oj oj oj vilken sliskig goding!
Oj oj oj vilken sliskig goding!