Ugnsbakad lax med räktzatsiki

4 port

Du behöver:
4 st portionsbitar lax
Havssalt
50 g smör
Fiskkrydda (Knorr)

Räktzatsiki
500 g räkor med skal
4 dl turkisk yoghurt
1-1/2 gurka
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta

Gör så här:
Smält smöret.
Strö havssalt i botten av en ugnsfast form.
Lägg laxbitarna ovanpå.
Häll det smälta smöret över laxbitarna.
Krydda med fiskkrydda
Sätt in formen i ugnen 20-25 min på 175 grader


Räktzatsiki

Gör så här:

Skala räkorna och grovhacka dom.
Riv gurkan och krama ur vattnet
Blanda ihop yoghurten, gurkan och pressa ner vitlöken.
Tillsätt sedan resterande ingredienserna.

Servera med potatis






Kommentarer
Postat av: Anonym

Spännande. Ska testas.

2011-09-09 @ 08:34:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0