Ugnsbakad lax med räktzatsiki
4 port
Du behöver:
4 st portionsbitar lax
Havssalt
50 g smör
Fiskkrydda (Knorr)
Räktzatsiki
500 g räkor med skal
4 dl turkisk yoghurt
1-1/2 gurka
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
Gör så här:
Smält smöret.
Strö havssalt i botten av en ugnsfast form.
Lägg laxbitarna ovanpå.
Häll det smälta smöret över laxbitarna.
Krydda med fiskkrydda
Sätt in formen i ugnen 20-25 min på 175 grader
Räktzatsiki
Gör så här:
Skala räkorna och grovhacka dom.
Riv gurkan och krama ur vattnet
Blanda ihop yoghurten, gurkan och pressa ner vitlöken.
Tillsätt sedan resterande ingredienserna.
Servera med potatis
Kommentarer
Postat av: Anonym
Spännande. Ska testas.
Trackback