Köttgryta/ Kalops
Köttgryta/ Kalops
4 port
|
Du behöver:
1 kg högrev av nöt
2 st. gula lökar
1 st. röd lök
3 st. morötter
10 st. kryddpepparkorn
5 st. vitpepparkorn
5 st. rosépepparkorn
5 st. lagerblad
2 st. köttbuljongtärningar
5 st. färska vitlökar
Salt
Smör till stekning
3 dl grädde
Gör så här:
Skär köttet i bitar.
Bryn de i en stekpanna och lägg sedan över i en större gryta.
Häll på vatten så det knappt täcker köttet.
Låt det koka upp & skumma av.
Skala löken och skär i klyftor.
Skala morötterna och skär i bitar.
Skala vitlöken och skär i strimlor.
Tillsätt buljongtärningarna, lök, morötter, vitlöken, pepparkorna & lagerbladen.
Låt de puttra på svag värme ca 2½ timme till köttet är riktigt mört.
Tillsätt grädden & låt koka upp ett par minuter innan servering.
Om en tjockare sås önskas går det bra att rada den.
Servera med kokt potatis & vinbärsgelé