Lax med spenat- och basilikasås
Lax med spenat- och basilikasås
4 port
Du behöver.
4 färdiga laxportionsbitar
250 g fryst bladspenat
2 dl crème fraiche
1/3- 1/2 grönsaksbuljongtärning
2-3 msk finhackad basilika
1-2 tsk pressad citron
Salt
Peppar
ev. sparris till servering
Gör så här:
Tina spenaten i en kastrull.
Låt det mesta av vätskan koka bort.
Tillsätt crème fraiche och buljongtärning.
Låt det puttra några minuter.
Smaksätt med basilika, citron, salt och peppar.
Låt det puttrar några minuter.
Lägg laxen i en ugnsfast form och krydda.
Tillaga i ugnen ca 15-20 min i 225 grader.
Önskas det sparris, stek den i smör.
Strö över flingsalt.
Servera med kokt potatis.
Enkelt men gott!
Kommentarer
Trackback