Lax med spenat- och basilikasås

Lax med spenat- och basilikasås

4 port

Du behöver.
4 färdiga laxportionsbitar
250 g fryst bladspenat
2 dl crème fraiche
1/3- 1/2 grönsaksbuljongtärning
2-3 msk finhackad basilika
1-2 tsk pressad citron
Salt
Peppar

ev. sparris till servering

Gör så här:
Tina spenaten i en kastrull.
Låt det mesta av vätskan koka bort.
Tillsätt crème fraiche och buljongtärning.
Låt det puttra några minuter.
Smaksätt med basilika, citron, salt och peppar.
Låt det puttrar några minuter.

Lägg laxen i en ugnsfast form och krydda.
Tillaga i ugnen ca 15-20 min i 225 grader.

Önskas det sparris, stek den i smör.
Strö över flingsalt.

Servera med kokt potatis.

Enkelt men gott!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0