Vitlöksstekta kycklingfiléer med couscous
Vitlöksstekta kycklingfiléer med couscous
4 port
Du behöver:
900g kycklingfilé
100-200 gram färsk broccoli
ca 20 st. oliver (använde svarta kärnfria)
ca 10 st. soltorkade tomater (helst marinerade)
1-2 st. färska tomater
4 portioner couscous
1 st. burk crème fraiche (smak: chili & paprika)
1-2 st. vitlöksklyftor
salt
vitpeppar
rapsolja
Gör så här:
Skär kycklingfilerna i bitar.
Salta och peppra.
Stek kycklingen nästan klar i rapsolja.
Pressa vitlöken över kycklingen och stek tills kycklingen är genomstekt.
Skär upp broccolin i bitar och koka i lättsaltat vatten ett par minuter.
Skär upp tomaten i bitar och strimla de soltorkade tomaterna.
Tillaga couscous genom att följa paketanvisningen.
Blanda couscous, oliver, broccoli, tomat.
Lägg upp på tallrik.
Lägg sedan på kycklingen och avsluta med lite chilipaprika crème fraiche.
Det går även att lägga alla ingredienser i olika skålar så får var och en ta så mycket de vill ha av de olika ingredienserna.