Brownietårta med hallonmousse

Brownietårta med hallonmousse

8-10 bitar

 

 

Du behöver:

 

Browniebotten

120 g mörk choklad (jag använde 36%)

100 g smör

2 1/2 dl socker

2 ägg

1 1/2 msk vaniljsocker

1 krm salt

1 1/2 dl vetemjöl

Vispad grädde till garnering

Hallon till garnering

 

Hallonmousse

1 paket frysta, tinade hallon (250 g)

1 dl gelésocker multi

2 tsk vaniljsocker

3 dl vispgrädde

 

 

Gör så här:

 

Browniebotten

Bryt chokladen i bitar.

Smält choklad och smör över vattenbad.

Ta från värmen.

Tillsätt sockret och rör tills det är jämnt fördelat.

Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om.

Tillsätt vaniljsocker och salt.

Vänd ner mjölet.

 

Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.

Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg det på bottnen av formen.

Häll i smeten.

Grädda mitt i ugnen 25–30 minuter på 175 grader.

Låt svalna.

 

Hallonmousse

Mixa hallonen med stavmixer eller i matberedare.

Passera genom en finmaskig sil.

Koka upp den släta hallonpurén med gelésocker.

Ta från värmen. Rör ner vaniljsockret.

Vispa grädden fluffig.

Vänd ner grädden i hallongelén/purén då den har börjat stelna något (den ska fortfarande vara lite rinnig).

Bred hallonmoussen över browniebottnen (låt formens kant sitta kvar).

Låt stå i kylen minst 3 timmar, gärna över natten.

 

Servering

Lossa tårtan ur formen, dra ev. av bakplåtspapperet och lägg tårtan på ett fat.

 Garnera med spritsad grädde och färska hallon. (Använde inte grädde pga. att den inte uppskattas)

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0