Saffransgrottor med hallonsylt
Saffransgrottor med hallonsylt
Ca 30 st.
Du behöver:
0,5 g saffran
1 dl strösocker
4½ dl vetemjöl (270g)
1-2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
200 g smör
Hallonsylt
Småbrödsformar
Gör så här:
Stöt saffranet med 1 msk av sockret.
Blanda samman resten av sockret med det stötta saffranet, mjölet, bakpulvret och vaniljsockret i en bunke.
Skär smöret i bitar och tillsätt det i bunken.
Arbeta snabbt ihop till en deg. (Går mycket bra att använda matberedare)
Låt degen vila några minuter i kylskåpet.
Ställ ut småbrödsformar på en plåt.
Forma degen till bollar (Valnötsstora) och lägg ner de i formarna.
Gör en fördjupning i varje kaka och fyll med hallonsylt.
Grädda kakorna i 200 grader ca 12 minuter mitt i ugnen.
Låt de kallna på galler.
Kommentarer
Postat av: Mamma
Va fina!
Trackback