Succékaka

Succékaka

 

Du behöver:

Botten

200 g smör

3 dl socker

2 st. ägg

1 dl kakao

2 dl vetemjöl

2 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

 

Glasyr

2 dl vispgrädde

2 dl socker

2 msk ljussirap

4 msk kakao

100 g smör

50 g flagnad mandel

 

 

 

Gör så här:

Botten

Smält smöret i en kastrull.

Blanda socker och ägg i en bunke.

Tillsätt smöret.

Blanda kakao, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver.

Häll mjölblandingen i äggsmeten och rör om.

Klä en liten långapanna ca 35x20 cm med bakplåtspapper eller smör

Bred ut smeten i långpannan.

Grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter.

Vänd kakan försiktigt upp och ner på ett smörpapper.

 

Glasyr

Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull.

Låt det koka tills den tjocknar ca 10-15 minuter.

Ta kastrullen av värmen och rör ner det kalla smöret i klickar

Bred glasyren över kakan och strö över flagad mandel.

Låt kallna.

Skär kakan i bitar.

Går bra att frysa in.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0