Succékaka
Succékaka
Du behöver:
Botten
200 g smör
3 dl socker
2 st. ägg
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Glasyr
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk ljussirap
4 msk kakao
100 g smör
50 g flagnad mandel
Gör så här:
Botten
Smält smöret i en kastrull.
Blanda socker och ägg i en bunke.
Tillsätt smöret.
Blanda kakao, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver.
Häll mjölblandingen i äggsmeten och rör om.
Klä en liten långapanna ca 35x20 cm med bakplåtspapper eller smör
Bred ut smeten i långpannan.
Grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter.
Vänd kakan försiktigt upp och ner på ett smörpapper.
Glasyr
Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull.
Låt det koka tills den tjocknar ca 10-15 minuter.
Ta kastrullen av värmen och rör ner det kalla smöret i klickar
Bred glasyren över kakan och strö över flagad mandel.
Låt kallna.
Skär kakan i bitar.
Går bra att frysa in.