Apelsintorsk

Apelsintorsk

 

3-4 port

 

Du behöver:

400 g torskfilé eller annan vit fisk

100 g champinjoner

10 st. svarta oliver

100 g körsbärstomater

½ rödlök

1 st. vitlöksklyfta

1-2 msk olivolja

½ citron

1 tsk honung

Smör

Salt

Peppar

 

Gör så här:

Skiva champinjonerna.

Stek de i smör i en stekpanna.

Smöra en ugnsfastform.

Salta och peppra fisken lägg den sedan i formen.

Skala apelsinen och ta bort det vita skinnet.

Skiva apelsinen och lägg skivorna ovanpå torsken.

Lägg sedan de stekta champinjonerna ovan på apelsinen.

Skiva oliverna och lägg ovanpå apelsinen.

Dela tomaterna och lägg ovanpå oliverna.

Hacka rödlöken och lägg i en skål.

Blanda olja, citronsaft, citronskal, honung, salt och peppar med löken.

Riv sedan i vitlöken och rör om.

Häll blandningen över fisken.

Tillaga i ugnen ca 15 minuter i 225 grader.

 

Servera med potatis.

 

Går utmärkt att frysa in.









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0