Apelsintorsk
Apelsintorsk
3-4 port
Du behöver:
400 g torskfilé eller annan vit fisk
100 g champinjoner
10 st. svarta oliver
100 g körsbärstomater
½ rödlök
1 st. vitlöksklyfta
1-2 msk olivolja
½ citron
1 tsk honung
Smör
Salt
Peppar
Gör så här:
Skiva champinjonerna.
Stek de i smör i en stekpanna.
Smöra en ugnsfastform.
Salta och peppra fisken lägg den sedan i formen.
Skala apelsinen och ta bort det vita skinnet.
Skiva apelsinen och lägg skivorna ovanpå torsken.
Lägg sedan de stekta champinjonerna ovan på apelsinen.
Skiva oliverna och lägg ovanpå apelsinen.
Dela tomaterna och lägg ovanpå oliverna.
Hacka rödlöken och lägg i en skål.
Blanda olja, citronsaft, citronskal, honung, salt och peppar med löken.
Riv sedan i vitlöken och rör om.
Häll blandningen över fisken.
Tillaga i ugnen ca 15 minuter i 225 grader.
Servera med potatis.
Går utmärkt att frysa in.