Fiskgryta
Fiskgryta
2 port
Nyttig, billig, snabb, enkel och god
Du behöver:
400 g fisk
½ fiskbuljongtärning
Citronpeppar
Fryst eller färsk dill
Vatten
ca 2 dl grädde (valfri fetthalt)
Gör så här:
Dela den halvfrusna fisken i kuber
Häll vatten i en stekpanna. (Tänk att fiskbitarna nästan ska bli täckta.
Tillsätt fiskbuljongen, citronpeppar och dill efter behag i vattnet.
Värm detta något.
Lägg i fiskbitarna.
Låt det puttra tills fisken nästan är klar, ca 5-10 min beroende på storlek.
Tillsätt grädde efter behag och låt puttra en stund.
Önskar man en tjockare sås red den eller ta bort lite vätska innan grädden hälls i.
Serverings tips:
Kokt potatis
Potatismos
Couscous
Bulgur
Kokta morötter
Gröna ärtor
Näringsinnehåll per 100g (Fiskgrytan)
Kcal: 86 g
Protein: 7.9 g
Fett: 6 g
Kolhydrater: 0.8 g