Kebabgryta
Kebabgryta
6 port
Du behöver:
3 msk smör att bryna och steka i
1 st. lök gul
1 Kilo kebab (stekfärdiga köttfärsflarn)
1½ dl purjolök
7 dl grädde
2 msk tomatpuré
¾ dl chilisauce
1 st. köttbuljongtärning
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar
Redning
1 dl vatten
2 msk vetemjöl
Gör så här
Skala och hacka löken.
Finhacka purjolöken.
Bryn det i lite smör.
Lägg över i en större gryta.
Stek kebabköttet i lite smör. (stek lite i taget och lägg över i grytan)
Tillsätt grädden och resten av ingredienserna (utom redningen).
Låt puttra en stund (ca 5 minuter).
Vispa ihop redningen och tillsätt den under omrörning.
Låt puttra några minuter, rör då och då.
Servera med ris och sallad.
Näringsinnehåll per 100 g (Kebabgryta)
Kcal: 188 g
Protein: 8.1 g
Fett: 14.5 g
Kolhydrater: 6.8 g