Kycklinggratäng med chilisås
Kycklinggratäng med chilisås
|
4-5 port |
Du behöver:
Smör
1 kg kycklingfilé
1 paprika, valfri färg
Salt
Peppar
1 liten purjolök
1 stor vitlöksklyfta
Sås:
5 dl grädde
4 msk chilisås
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 krm-½ tsk sambal oelek
Salt
Garnering:
Ca 2 dl riven ost
Gör så här:
Skär kycklingen i bitar.
Bryn de i smör, krydda och ställ åt sidan.
Skär purjolöken i tunna skivor.
Tärna paprikan.
Skiva vitlöken.
Fräs purjo, paprika och vitlök i smör utan att det tar färg.
Koka ihop grädde, chilisås, fond, sambal oelek och smaka av.
(Gör såsen så stark som du vill ha den.)
Smörj en gratängform.
Lägg purjo, paprika och vitlök i botten av formen.
Fördela kycklingen över grönsakerna.
Häll över såsen och garnera med riven ost.
Gratinera i mitten av ugnen, 225º, i ca 20 minuter.
Servera med pasta eller ris och en sallad.
Gott!