Pulled pork
Pulled pork
4-6 port
Du behöver:
1,5 kg skinkstek, hel karré eller hel kotlettrad
Marinad
½ dl rapsolja
½ dl ketchup
4 vitlöksklyftor
2 msk råsocker
1 msk balsamvinäger
1 msk soja
1 msk sambal oelek
1½ msk american steakhouse krydda
1 msk svartpeppar
1 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 krm kajennpeppar
1 tsk salt
Gör så här:
Blanda allt till marinaden. (Byt ut kryddor du inte gillar eller ta vad du har hemma.)
Placera köttet i en ugnsform. (Ej allt för stor.)
Häll marinaden över köttet och vänd runt så marinaden täcker köttet helt.
Häll lite vatten runt steken så att det täcker botten på formen.
Täck sedan köttet med bakplåtspapper.
Tillaga i 120 grader i 6-8 timmar.
Ta ut och vänd köttet någon gång.
Om det blir torrt i formen tillsätt mer vatten. (Det ska vara ganska mycket sky.)
(Köttet är klart när det faller sönder om man petar med en gaffel. )
Lägg köttet på en skärbräda och dra isär det med hjälp av 2 gafflar.
Lägg det sedan i en ny form/skål och häll över skyn och blanda runt.
Smaka av så köttet blir lagom kryddigt.(All sky kanske inte behövs)
Servera som fyllning i tortillabröd med grönsaker, tacosås, vitlökssås, avokado och fetaost.
Mycket enkelt.
Det sköter sig själv men det tar 6-8 timmar.
Måste testas. Ser jättegott ut.
Det var supergott :) Blir nästan som kyckling :)