Ugnsomelett med kantarellstuvning
Ugnsomelett med kantarellstuvning
ca 4 port
Du behöver:
Omelett
6 dl mjölk
1½ msk vetemjöl
5 st. ägg
½-1 tsk salt
Stuvning
Torkade kantareller
50 g smör
3 msk vetemjöl
Mjölk
Vatten
Salt
Vitpeppar
Gör så här:
Omelett
Vispa ihop mjölet med ca 1 dl mjölk.
Koka upp resten av mjölken.
Ta kastrullen åt sidan och vispa ner mjölblandningen.
(Vispa noga så inga klumpar bildas.)
Ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt det koka upp på nytt.
Ställ därefter kastrullen åt sidan för att svalna.
När mjölken svalnat vispar man ner ett ägg i taget och salt.
Tillaga i ugnen ca 25 min i 200 grader.
Stick försiktigt med en gaffel för att kolla om den stannat = klar.
Stuvning
Smält smöret i en kastrull.
Strö över mjölet.
Späd med mjölk och vatten till önskad konsistens.
(jag använde 2 dl mjölk och 2 dl vatten).
Smaka av med salt och vitpeppar.
Låt stuvningen få sjuda i minst 5 min
Häll den sedan över den färdiga omeletten.
Servera