Ugnsomelett med kantarellstuvning

Ugnsomelett med kantarellstuvning

 

ca 4 port

 

Du behöver:

 

Omelett

6 dl mjölk

1½ msk vetemjöl

5 st. ägg

½-1 tsk salt

 

Stuvning

Torkade kantareller

50 g smör

3 msk vetemjöl

Mjölk

Vatten

Salt

Vitpeppar

 

Gör så här:


Omelett
 

Vispa ihop mjölet med ca 1 dl mjölk.

Koka upp resten av mjölken.

Ta kastrullen åt sidan och vispa ner mjölblandningen.

(Vispa noga så inga klumpar bildas.)

Ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt det koka upp på nytt.

Ställ därefter kastrullen åt sidan för att svalna.

När mjölken svalnat vispar man ner ett ägg i taget och salt.

 

Tillaga i ugnen ca 25 min i 200 grader.

Stick försiktigt med en gaffel för att kolla om den stannat = klar.

 

Stuvning 

Smält smöret i en kastrull.

Strö över mjölet.

Späd med mjölk och vatten till önskad konsistens.

(jag använde 2 dl mjölk och 2 dl vatten).

Smaka av med salt och vitpeppar.

Låt stuvningen få sjuda i minst 5 min

Häll den sedan över den färdiga omeletten.

 

Servera


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0