Fläskfilé i kantarellsås

Fläskfilé i kantarellsås

4 port

 

Du behöver:

Ca 500-1000 g fläskfilé

240 g körsbärstomater

2 burkar kantareller (ca 220g)

8-10 st. schalottenlökar

4 dl crème fraiche

3 dl matlagningsgrädde

4 msk kantarellfond

Salt

svartpeppar

 

Gör så här:

Dela fläskfilen i bitar.

Stek fläskfilébitarna i en stekpanna.

Salta och peppra.

Stek sedan kantarellerna.

Häll över fläskfilébitarna och kantarellerna i en stor kastrull.

Häll i crème fraichen, grädden och kantarellfonden.

Salta och peppra.

Smaka av. Häll i mer kantarellfond eller salt efter smak.

Lägg i schalottenlöken (dela om det är stora lökar).

Låt koka ca 10 min på svag värme.

Lägg därefter i körsbärstomaterna.

Låt koka i ytligare ca 10 min.

 

Servera med ris eller pressad potatis och sallad.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0