Fläskfilé i kantarellsås
Fläskfilé i kantarellsås
4 port
Du behöver:
Ca 500-1000 g fläskfilé
240 g körsbärstomater
2 burkar kantareller (ca 220g)
8-10 st. schalottenlökar
4 dl crème fraiche
3 dl matlagningsgrädde
4 msk kantarellfond
Salt
svartpeppar
Gör så här:
Dela fläskfilen i bitar.
Stek fläskfilébitarna i en stekpanna.
Salta och peppra.
Stek sedan kantarellerna.
Häll över fläskfilébitarna och kantarellerna i en stor kastrull.
Häll i crème fraichen, grädden och kantarellfonden.
Salta och peppra.
Smaka av. Häll i mer kantarellfond eller salt efter smak.
Lägg i schalottenlöken (dela om det är stora lökar).
Låt koka ca 10 min på svag värme.
Lägg därefter i körsbärstomaterna.
Låt koka i ytligare ca 10 min.
Servera med ris eller pressad potatis och sallad.
Kommentarer
Trackback