Norrländska kotletter
Norrländska kotletter
4 port
Du behöver:
4 fläskkotletter
Smör att steka i
1 köttbuljongtärning
3 dl vatten
4 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
10 st. enbär
2-3 krm timjan
3 msk messmör eller 3 msk svartvinbärsgelé (efter smak och tycke)
Salt
Peppar
Gör så här:
Blanda samman buljongtärningen, vattnet, vetemjölet och grädden
Koka upp det under omrörning.
Låt det sjuda ca 3 minuter.
Tillsätt enbären och timjan och låt det fortsätta att sjuda på svag värme.
Torka av kotletterna och skär små snitt i fettkanten om det finns någon.
Stek kotletterna i smör och krydda med salt och peppar.
När kotletterna är klar tillsätt messmör eller gelé i såsen och rör om.
Servera med pressad potatis, koktpotatis eller potatismos och haricots verts.

Kommentarer
Trackback