Norrländska kotletter

Norrländska kotletter

4 port


Du behöver:

4 fläskkotletter

Smör att steka i

1 köttbuljongtärning

3 dl vatten

4 msk vetemjöl

2 dl matlagningsgrädde

10 st. enbär

2-3 krm timjan

3 msk messmör eller 3 msk svartvinbärsgelé (efter smak och tycke)

Salt

Peppar


Gör så här:
 

Blanda samman buljongtärningen, vattnet, vetemjölet och grädden

Koka upp det under omrörning.

Låt det sjuda ca 3 minuter.

Tillsätt enbären och timjan och låt det fortsätta att sjuda på svag värme.

Torka av kotletterna och skär små snitt i fettkanten om det finns någon.

Stek kotletterna i smör och krydda med salt och peppar.

När kotletterna är klar tillsätt messmör eller gelé i såsen och rör om.

Servera med pressad potatis, koktpotatis eller potatismos och haricots verts.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0