Jordgubbssemifreddo
Jordgubbssemifreddo
4-6 port
Du behöver:
2 dl vispgrädde
2 ägg
1 dl florsocker
ca 1 liter jordgubbar + till garnering
½ påse maränger
Gör så här:
Dela upp äggen, vitor i en bunke och gulor i en.
Häll upp grädden i en egen bunke.
Mixa jodgubbarna grovt, det ska fortfarande vara bitar kvar.
Vispa äggvitorna till skum.
Tillsätt ½ dl florsocker och vispa en stund till.
Vispa sedan äggulorna.
Tillsätt ½ dl florsocker och vispa det fluffigt.
Vispa grädden fluffig, ej för mycket.
Häll ner äggulesmeten i grädden och vänd runt.
Vänd sedan försiktigt ner äggvitorna.
Rör ner lite drygt hälften av jordgubbarna och marängerna (krossa de ev lite med händerna).
Vänd försiktigt runt. (Det ska vara lite slarvigt.)
Häll upp smeten i en form och klicka på resten av jordgubbsmixet och dra lite med en sked ovanpå.
Ställ formen i frysen i minst 4 timmar.
Låt formen stå framme en liten stund innan servering så den mjuknar något.
