Pasta med kalkon, mozzarella och valnötter

Pasta med kalkon, mozzarella och valnötter

 

4 Port

 

Du behöver:

4 st. morötter ca 200-400g

1 st. gul lök

2 st. vitlöksklyftor

500 krossade tomater

1 st. grönsaksbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 ½ msk fond)

4 port färsk pasta (fettuccine)

1-2 dl mellangrädde, går bra med 4 % också.

Salt och peppar

120 g kalkon i skivor, smörgåspålägg (för att få det lite mer matigt använde jag 300g kalkon)

 

Till servering:

125 g mozzarella

100 g valnötskärnor

 

Gör så här:

Skala och riv morötterna grovt.

Skala och finhacka lök och vitlök.

Fräs lök och vitlök i oljan.

Rör ner morötterna.

Tillsätt tomaterna och buljongtärning eller fond. Sjud såsen ca 15 minuter.

Strimla kalkonen,

Rör ner grädden i såsen och smaka av med salt och peppar. Sjud ytterligare ca 5 minuter.

Rör ner kalkonen i såsen och låt det bli varmt.

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

 

Servera såsen till pastan och toppa med bitar av mozzarella och hackade valnötter.

 


Kommentarer
Postat av: Mamma

Jättegott! Gick bra med kyckling också.

2012-09-11 @ 07:41:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0