Kassler i basilikasås
Kassler i basilikasås
4 port
Du behöver:
Ca 500 g kassler
2-3 st. vitlöksklyftor
1 1⁄2 msk vetemjöl
1 1⁄2 dl vatten
2 1⁄2 dl matlagningsgrädde
1 st. köttbuljongtärning
1⁄2 msk pressad citronsaft
1 dl hackad persilja fryst eller färsk
1 dl hackad basilika fryst eller färsk
Gör så här:
Skär kasslern i skivor.
Skala och hacka vitlöken.
Fräs vitlöken i smör i en djupstekpanna eller kastrull.
Rör i mjölet.
Späd med vattnet och matlagningsgrädden.
Tillsätt smulad buljongtärning, citron, persilja och basilika.
Låt såsen koka upp.
Lägg kasslern i såsen och låt den koka ca 5 min.
Smaka av med salt.
Servera med kokta grönsaker och pasta, ris eller couscous.
Kommentarer
Trackback