Italiensk kycklinggryta
Italiensk kycklinggryta
4 port
Du behöver:
500 g kycklingfilé
1 tsk olja
salt, peppar, paprikapulver
3 msk vetemjöl
2 gula lökar
ca 200 g färska champinjoner
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
1 dl vitt vin
Färsk basilika
Gör så här:
Skär kycklingen i bitar och stek i olja.
Krydda med salt, peppar, och lite paprikapulver.
Flytta sedan över kycklingen till en gryta och strö över mjölet.
Vänd runt så det blandas.
Skär löken i klyftor och skiva champinjonerna.
Stek det så att löken mjuknar och vätskan från champinjonerna kokar in.
Blanda löken och svampen med kycklingen.
Tillsätt resten, utom den färska basilikan, om man använder torkad kan den tillsättas nu.
Låt det koka upp under omrörning så mjölet blandas ut.
Låt grytan sjuda ihop under lock ca 20 min.
Smaka av.
Tillsätt färsk basilika.
Servera med ris, potatis eller pasta.