Vaniljkakor
Vaniljkakor
Ca 40 bitar
Du behöver:
Smet
4st. ägg
5 dl socker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 dl kallt vatten
2 tsk vaniljsocker
Glasyr
200 g smör
2 dl socker
6 tsk vaniljsocker
2 st. äggulor
1 påse (100-200g) kokos eller strössel
Gör så här:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda ihop mjöl, bakpulver, vatten och vaniljsocker.
Blanda ihop de torra ingredienserna med äggvispet och blanda försiktigt till en slät smet.
Häll upp smeten i en bakplåtsklädd form och grädda 20-30 minuter i 225 grader.
Låt svalna.
Smält ihop smör, socker, vaniljsocker och äggulorna bred ut glasyren på den upp och nervända kakan.
Strö över strössel eller kokos.

Kommentarer
Trackback