Krämig kycklinggratäng med potatis
Krämig kycklinggratäng med potatis
4-6 port
Du behöver:
4 st. kycklingfiléer
1 st. gul lök
1 Burk (2dl) paprika/chili crème fraiche
2 dl matlagningsgrädde
2 msk kycklinginfond
1 krm vitpeppar
1 krm salt
6 st. potatisar (beroende på storlek)
150 g fetaost
Gör så här:
Skala och skiva potatisen tunt.
Lägg hälften av potatisen i en smord ugnsfast form.
Finhacka löken och fräs i smör/olja.
Strimla kycklingfiléerna och stek med löken.
Salta och peppra.
Häll på crème fraichen, grädden och kycklingfonden.
Låt det koka upp.
Häll kycklingröran över potatisen i ugnsformen.
Täck med resten av den skivade potatisen.
Smula över fetaosten.
Tillaga i ugnen ca 35-40 minuter på 225 grader, potatisen ska bli mjuk.
Jag la folie över så att det inte skulle bli brännt, därför har osten inte smält.
Kommentarer
Trackback