Lammrostbiff i ugn
Lammrostbiff i ugn
4 port
Du behöver:
600 g lammrostbiff
Marinad
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 krm rosmarin
1 krm timjan
0,5 dl rött vin eller 2 msk vinäger
Gör så här:
Lägg lammrostbiffen i en skål och tillsätt olivolja, pressad vitlök, salt, svartpeppar, rosmarin, timjan och rött vin.
Låt köttet marinneras från 30 minuter till över natten i kylen. (Endast för smakens skull som köttet marineras)
Bryn lammrostbiffen runt om i lite olivolja eller smör.
Lägg sedan över köttet i en ugnsfastform.
Sätt i en stektermometer i lammrostbiffen.
Tillaga lammrostbiffen färdigt i ugnen i ca 20-30 minuter i 175 grader.
Ta ut lammrostbiffen och låt den vila övertäckt ca 5 minuter innan du skär upp den.
Lammrostbiffen är rosa vid 55-60
medium 60-67
välstekt runt 67-70 grader.
Tänk på att temperaturen fortsätter att stiga 3-5 grader efter att du tagit ut lammrostbiffen.
Servera med rotsaker och potatis som stekts i en stekpanna.
Även en god sås till exempel bearnaiseås eller rödvinssås
