Pastagratäng med köttfärs
Pastagratäng med köttfärs
6 port
Du behöver:
500g köttfärs
750g Dolmio sås
Ca 200g riven ost
Pasta för 6 port. (Skruvar, makaroner eller fjärilar)
Riven ost
Går även att hälla i en burk majs och paprika i bitar.
Béchamelsås
50g smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1-2 msk chilisås
Örtsalt
Vitpeppar
2 st. äggulor
Gör så här:
Stek köttförsen.
Häll i Dolmio såsen.
Koka undertiden pastan.
Béchamelsås
Smält smöret i en kastrull.
Dra kastrullen från plattan.
Vispa ner vetemjölet till en slät smet.
Häll i lite av mjölken och fortsätt vispa.
Ställ tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt mjölk lite i sänder vartefter såsen tjocknar.
Låt småkoka under omrörning ca 10-15 min.
Krydda med chilisås, vitpeppar och örtsalt.
Rör ner äggulorna sist av allt.
Smaka av.
Fördela pastan, köttfärsåsåsen och eventuellt majsen och paprikan i en ugnsfastform.
Häll över béchamelsåsen och rör om.
Stör över osten.
Gratinera i ca 25-30 minuter i 225 grader
Går utmärkt att förbereda dagen innan.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2253843/images/2013/dsc_07951_5106c7d5ddf2b3422a517366.jpg)