Tacolax med avokadosalsa och västerbottensost fyllda tortillas.
Tacolax med avokadosalsa och västerbottensost fyllda tortillas.
port 4
Du behöver:
4 bitar skinn- och benfri laxfilé à 150 g
2 krm salt
1 påse tacokrydda
Avokadosalsa
3-4 st. avokado
4 st. tomater
1 st. rödlök
4 msk färsk basilika (hackad)
1-2 st. lime, saften
4 msk rapsolja
Salt
Peppar
Fyllda tortillas
2-4 st. tortillas
3-5 dl Västerbottensost, riven
2-3 msk rapsolja
Gör så här:
Krydda laxfiléerna med tacokrydda.
Lägg de i en ugnsfastform.
Stek laxen mitt i ugnen 10-12 minuter i 200 grader.
Avokadosalsa
Hacka tomaterna, avokadon och basilikan.
Finhacka löken.
Blanda sedan samman alla ingredienserna till salsan.
Smaka av med salt och peppar.
Ställ svalt tills laxen är klar.
Fyllda tortillas:
Lägg ut hälften av tortillasbröden och fördela osten på dem.
Lägg de andra tortillasbröden ovan på.
Stek dem i olja på medelvärme tills de fått färg och osten har smält.
Skär de sedan i snittar.