Pasta al forno di pollo
Pasta al forno di pollo
4 port.
Du behöver:
500 g pasta, typ penne, fusilli eller annan kort pasta
4 st. kycklingbröstfiléer
1 st. gul lök
2 st. vitlöksklyftor
500 g krossade tomater
1 dl vitt vin (kan uteslutas)
125 g mozzarella
färsk basilika
2 dl riven Parmesan ost
1 tsk råsocker
salt och peppar
olivolja att steka i
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet men se till att den inte är riktigt klar eftersom den ska in i ugnen.
Skala och finhacka löken.
Fräs löken i lite olja.
Skär kycklingen i småbitar.
Lägg i kycklingen tillsamman med löken.
Salta och peppra.
Bryn kycklingen runt om.
Skala och skiva vitlöken.
Lägg i vitlöken och rör om.
Tillsätt vinet och låt reducera ner till hälften.
Häll över de krossadetomaterna och tillsätt socker.
Rör om och låt de koka upp.
Smaka av med salt och peppar.
Låt sjuda i 5 minuter.
Smörj en ugnsfast form.
Fördela pastan i formen.
Riv ner bitar av mozzarella över pastan.
Lägg lite färska basilikablad ovanpå mozzarellan.
Fördela kycklingsåsen över pastan och mozzarellan.
Täck med riven Parmesanost.
Gratinera i ugnen på 225 grader tills osten börjar få färg.
Ta ut och låt vila i 5-10 minuter.
Servera med en sallad