Pasta al forno di pollo

Pasta al forno di pollo

4 port.

 

Du behöver:

500 g pasta, typ penne, fusilli eller annan kort pasta

4 st. kycklingbröstfiléer

1 st. gul lök

2 st. vitlöksklyftor

500 g krossade tomater

1 dl vitt vin (kan uteslutas)

125 g mozzarella

färsk basilika

2 dl riven Parmesan ost

1 tsk råsocker

salt och peppar

olivolja att steka i

 

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet men se till att den inte är riktigt klar eftersom den ska in i ugnen.

Skala och finhacka löken.

Fräs löken i lite olja.

Skär kycklingen i småbitar.

Lägg i kycklingen tillsamman med löken.

Salta och peppra.

Bryn kycklingen runt om.

Skala och skiva vitlöken.

Lägg i vitlöken och rör om.

Tillsätt vinet och låt reducera ner till hälften.

Häll över de krossadetomaterna och tillsätt socker.

Rör om och låt de koka upp.

Smaka av med salt och peppar.

Låt sjuda i 5 minuter.

Smörj en ugnsfast form.

Fördela pastan i formen.

Riv ner bitar av mozzarella över pastan.

Lägg lite färska basilikablad ovanpå mozzarellan.

Fördela kycklingsåsen över pastan och mozzarellan.

Täck med riven Parmesanost.

Gratinera i ugnen på 225 grader tills osten börjar få färg.

Ta ut och låt vila i 5-10 minuter.

 

Servera med en sallad

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0