Ananaskaka med kokos
Ananaskaka med kokos
Du behöver:
150 g smör, mjukt
3 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 burk krossad ananas (430g)
Glasyr:
2 dl florsocker
1 1/2 msk ananasspad eller apelsinjuice
1 dl kokos
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop smör och socker.
Rör ner ett ägg i taget.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten tillsammans med ananasen.
Häll smeten i en form, 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
Låt kakan svalna något.
Rör ihop florsocker och juice och bred glasyren över kakan.
Strö över kokos.
Låt kakan svalna helt och skär sedan upp i bitar.
Kommentarer
Trackback