Ananaskaka med kokos

Ananaskaka med kokos

 

Du behöver:

150 g smör, mjukt

3 dl strösocker

3 ägg

4 dl vetemjöl

1/2 dl potatismjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 burk krossad ananas (430g)

 

Glasyr:

2 dl florsocker

1 1/2 msk ananasspad eller apelsinjuice

1 dl kokos

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. 
Vispa ihop smör och socker.

Rör ner ett ägg i taget.

Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten tillsammans med ananasen.

Häll smeten i en form, 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.

Låt kakan svalna något.

Rör ihop florsocker och juice och bred glasyren över kakan.

Strö över kokos.

Låt kakan svalna helt och skär sedan upp i bitar.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0