Buffalo wings med ädelostdipp
Buffalo wings med ädelostdipp
2 port.
Du behöver:
1000 g kycklingvingar
1 msk salt
3 msk raps olja
2 selleristjälkar
Chilivinägersås:
1-2 röd spansk peppar
2 röda paprikor
1 msk raps olja
1/2 rödvinsvinäger
1 msk korianderfrön
1 msk paprikapulver
Ev. tabasco
Ädelostdipp:
100 g ädelost
200 g Philadelphiaost
1 dl mjölk
salt och malen svartpeppar
Gör så här:
Ädelostdipp:
Mixa ihop ost och mjölk till en slät sås.
Krydda med salt och peppar.
Ställ svalt till servering.
Värm ugnen till 180 grader.
Skär bort eventuella vingspetsar från kycklingvingarna.
Lägg vingarna i en skål och blanda med saltet.
Låt stå i rumstemperatur i ca 30 minuter.
Chilivinägersås:
Dela och kärna ur pepparfrukterna och paprikorna.
Lägg det i en ugnssäker form tillsammans med oljan och tillaga i ca 12 minuter.
Låt svalna och mixa sedan i en matberedare eller med en stavmixer.
Tillsätt vinäger, korianderfrön och paprikapulver.
Mixa till en slät sås och sila den.
Om du vill ha såsen hetare, tillsätt eventuellt några droppar tabasco.
Höj temperaturen i ugnen till 250 grader.
Lägg över kycklingvingarna på en ugnsplåt, droppa över olja och stek i ugnen 12–15 minuter.
Lägg ner de varma vingarna i chilidressingen och låt dra i ca 10 minuter.
Lyft upp vingarna och lägg dem på nytt på en ugnsplåt och värm i ugnen i 3-8 minuter.
Skär selleristjälkarna i stavar.
Servera kycklingvingarna med ädelostdipp och selleri.