Renskavsgryta

 

Renskavsgryta

 

Ingredienser

 2 port

 

Du behöver:

1 pkt djupfryst renskav (à 240 g)

smör till stekning

1 st. hackad gul lök

110g ljusa kantareller färska eller på burk

peppar från kvarn

salt

5 krossade enbär

1 msk svart vinbärsgelé

2 dl vispgrädde

 

Gör så här:

Bryn smöret i en stekpanna.

Lägg i renskavet, halvt tinat, och sära på köttet så att det blir jämnt brynt.

Lägg i löken och svampen, salta och peppra och fortsätt att steka en stund.

Tillsätt enbär, gelé och grädde och låt småputtra cirka 5 minuter.

Smaka av.

Strö över persilja.

 

Servera med kokt eller pressad potatis, gelé och sallad.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0