Mandelkakor med kola
Mandelkakor med kola
20 stycken
Du behöver:
150g smör
2 dl (130g) sötmandel
2 st. bittermandlar
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
5 st. äggvitor
1 dl vetemjöl
20 stycken dumlekolor
40g mörkchoklad.
20 st. aluminiumformar
Gör så här:
Hetta upp smöret i en kastrull tills det blivit ljusbrunt.
Låt smöret svalna.
Mal mandeln i en matberedare.
Tillsätt florsockret, vaniljsockret och 3 st. äggvitor.
Blanda till en jämn smet.
Tillsätt smöret och mjölet.
Blanda runt.
Vispa de två resterande äggvitorna till ett hårt skum.
Vänd sedan försiktigt ner skummet i smeten.
Smörj in 20 stycken aluminiumformar.
Fördela sedan smeten i formarna.
Tryck ner en dumlekola i varje form.
Grädda kakorna ca 15-20 i 175 grader.
Ta ur kakorna ur forman när de svalnat.
Smält den mörkachokladen och spritsa den sedan över kakan.
