Mjuk rabarberkaka
Mjuk rabarberkaka
Du behöver:
100 g smör
1½ dl strösocker
2 st. ägg
1 ½ msk mald kardemumma
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
4-5 dl rabarberbitar
2 st. ägg
1 ½ dl grädde
1 dl strösocker
Gör så här:
Smörj och bröa en rund form med löstagbarkant (ca 24 cm i diameter)
Rör smör och socker vitt och poröst.
Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje.
Vänd ner kardemumma och sikta ner de torra ingredienserna.
Rör till en slät smet och klicka ut den i formen.
Bred ut smeten så det blir en fördjupning i mitten.
Lägg rabarberbitarna i mitten av kakan.
Rör samman ägg, grädde, socker och häll över rabarbern.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40-45 minuter i 175 grader.
Ta ut kakan och låt den svalna i formen.

Kommentarer
Trackback