Mjuk rabarberkaka

Mjuk rabarberkaka

 

Du behöver:

100 g smör
1½ dl strösocker
2 st. ägg
1 ½ msk mald kardemumma
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
4-5 dl rabarberbitar
2 st. ägg
1 ½ dl grädde
1 dl strösocker

 

Gör så här:

Smörj och bröa en rund form med löstagbarkant (ca 24 cm i diameter)

Rör smör och socker vitt och poröst.

Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje.

Vänd ner kardemumma och sikta ner de torra ingredienserna.

Rör till en slät smet och klicka ut den i formen.

Bred ut smeten så det blir en fördjupning i mitten.

Lägg rabarberbitarna i mitten av kakan.

Rör samman ägg, grädde, socker och häll över rabarbern.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40-45 minuter i 175 grader.

Ta ut kakan och låt den svalna i formen.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0