Sommarbitar i långpanna
Sommarbitar i långpanna
Du behöver:
Botten:
2 st. ägg
3 dl socker
150 g smör
1,5 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Glasyr:
100 g smör
5 dl florsocker
4 msk koncentrerad saft
1 msk vaniljsocker
Gardering
1,5 dl kokos
Botten:
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver.
Tillsätt vaniljsockret i äggsmeten samt växlande mjöl och mjölk..
Rör ner det smälta smöret.
Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, ca. 30x40 cm.
Grädda i ugn 200 grader ca 13 minuter (ska nästan vara färdiggräddad) + 3 minuter med glasyren.
Glasyr:
Smält smöret. När ca 10 minuter av gräddningstiden har gått, blanda florsocker och vaniljsocker och tillsätt det i smöret, rör om.
Tillsätt oblandad saft.
Bred ut glasyren på den nästan färdiggräddade kakan och stoppa in den i ugnen igen och låt glasyren börja bubbla lite, ca. 3-4 minuter.
Ta ut kakan och strö direkt över med kokos.
Låt kakan kallna.
Skär i bitar.
![](https://cdn2.cdnme.se/2253843/7-3/bild_2_5_536a76ddddf2b36be90cd6a4.jpg)