Björnbärspaj med vit choklad
Björnbärspaj med vit choklad
Du behöver:
Ca 300 gram björnbär
2 msk potatismjöl
100 gram vit blockchoklad
2-3 msk strösocker
Pajdeg:
200 gram mandelmassa
100 gram smör
2 (stora ägg) , eller 3 små ägg
Att tänka på :
Bra att ta fram ägg och smöret ett par timmar innan det är dags att baka, så att de hinner bli rumstempurerade.
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader
Bred ur björnbären i en smord pajform, och pudra över socker och potatismjöl över bären.
Grovhacka den vita chokladen över bären.
Pagdeg:
Rör samman mandelmassan och rumstempurerat smör.
Rör ner ett ägg i taget och blanda till en jämn smet innan du tillsätter nästa ägg.
När smeten är helt jämn så klickar du ut / smetar ut degen över björnbären och den vita chokladen.
Sen ska den stå i ugnen tills den fått fin färg. Ca 20- 30 minuter.
Serveras med grädde eller glass.