Blåbärskladdkaka

Blåbärskladdkaka

10–12 bitar

Du behöver:
100 g smör, smält

2 ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl 

2 tsk vaniljsocker

1 nypa salt
1–1 ½ dl blåbär 
 

Till formen
smör
kokos (ströbröd går också bra)

Garnering
florsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form med löstagbar kant, 22–24 cm med smör och pudra över kokos (eller ströbröd).
Häll alla ingredienserna i en bunke.
Rör om allt till en slät smet.
Häll smeten i formen och strö över blåbären.
Grädda kakan mitt i ugnen i 18–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den.
Låt kakan svalna i formen.
Pudra den med florsocker före servering.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0