Jordgubbssylt med rabarber
Jordgubbssylt med rabarber
Du behöver:
500 gram jordgubbar, ca en liter
500 gram rabarber, ca 3 tjocka stänger
3 tsk vaniljsocker
0,5 kg syltsocker
Gör så här:
Skölj jordgubbar, snoppa dem och skiva dem samt lägg i en stor kastrull.
Skala rabarbern med en potatisskalare om den har tjockt skal.
Skiva på längden i 0,5 cm skivor och lägg i kastrullen.
Tillsätt vaniljsocker samt syltsocker och koka upp under omrörning.
Låt koka på medelvärme i 15 minuter utan lock.
Mosa ihop den under tiden ev. med en potatisstöt.
Värm gärna syltburkarna i ugnen under tiden på 125 grader så att de steriliseras.
Nu är jordgubbssylten med rabarber klar att hällas upp i syltburkar och förslutas med lock.
Förvara dem svalt och mörkt.
Öppnad burk bör du helst ha i kylen.
Kommentarer
Trackback