Krämbullar

Krämbullar
18 st.
 
Du behöver:
50 g jäst
3 dl mjölk
150 g smör
2 tsk stötta kardemummakärnor eller 3 tsk malenkardemumma
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 st ägg
10-11 dl vetemjöl
3-5 dl fast vaniljkrärm
Formar
 
Garnering:
100-150 g smör
socker
 
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke.
Värm mjölken till 37 grader.
Häll lite av mjölken över jästen och lös upp den.
Tillsätt resten av mjölken.
 
Klicka ner smör och tillsätt kardemumman, sockret, saltet, ägget och det mesta av mjölet.
Arbeta degen tills den släpper från bunkens kant. 
Låt degen jäsa övertäckt på en varm och dragfri plats ca 40 minuter.
 
Ta upp degen på lätt mjölat bord.
Dela degen i 18 lika stora bitar.
Rulla bitarna till bullar.
Lägg bullarna i pappersformar.
Platta till bullarna lite på toppen med handen. 
Låt bullarna jäsa övertäckta på varm och dragfri plats ca 30 minuter.
 
Blanda samman vaniljkrämen efter paketets anvsiningar.
Fyll en spritspåse med vaniljlkräm.
Gör ett hål med fingret i bullens mitt och tryck ner spetsen på spritsen i hålet, tryck ut vaniljkräm och fyll hålet.
Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter.
 
Garnering:
Låt bullarna svalna.
Smält smöret.
Pensla bullarna med det smälts smöret och vänd dem sedan i socker.
 
Gör garneringen innan servering.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Moster

Nu blev jag sugen,måste hem å baka lite!

2014-09-15 @ 23:36:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0