Rabarbergrottor

Rabarbergrottor

Ca 40 st

Du behöver:

Rabarberkompott:
½ vaniljstång
200 g rabarber
1 dl strösocker
½ msk pressad citron

Deg:
300 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

 

Gör så här:

Kompott: 
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Lägg rabarber, socker, citronsaft, vaniljfrön och -stång i en kastrull.
Låt det koka upp och låt sjuda i ca 10 min.
Plocka upp vaniljstången.
Låt kompotten svalna.

Deg: 
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör smör och socker poröst.
Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker.
Blanda ihop det med smörblandningen till en deg.
Rulla kulor av degen och placera dem i småkaksformar på en plåt.
Tryck en grop i varje kaka och fyll dem med kompott.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 min.

 

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0