Chokladrutor med vaniljglasyr (Gluten och laktosfria)
Chokladrutor med vaniljglasyr (Glutenfria och laktosfria)
Ca 30 st
Du behöver:
4 ägg
3 dl strösocker
150 g smör (laktosfritt)
1 ½ dl mjölk (laktosfri)
2 tsk vaniljsocker
¾ dl kakao
2 ½ tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
4 ½ dl glutenfri mjölmix
Glasyr
1 msk vaniljsocker
4 1/2 dl florsocker
75 g smör (laktosfritt)
2–3 msk vatten
Garnering
chokladströssel
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
Smält smöret.
Blanda smör och mjölk och rör ner det i äggsmeten.
Rör ihop vaniljsocker, kakao, bakpulver, fiberhusk och mjölmix.
Blanda ner det i smeten och rör om till en slät smet.
Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min på 180 grader.
Låt kakan kallna.
Glasyr:
Blanda ihop alla ingredienserna.
Anpassa mängden vatten så att konsistensen blir bredbar.
Bred ut glasyren över kakan och strö över strössel.
Skär kakan i bitar när glasyren har stelnat.
