Västerbottensostpaj
Västerbottensostpaj
Du behöver:
Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
Fyllning
150- 300g g riven Västerbottensost
3 ägg
2 dl Vispgrädde
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Smör och mjöl i matberedare eller för hand tills det har en smulig massa.
Tillsätt vattnet och knåda ihop till en smidig deg.
Tryck ut pajdegen i en pajform (24 cm i diameter).
Nagga formen i botten och ställ in i ugnen ca 10 minuter i 225 grader.
Vispa ägg och grädde, tillsätt osten.
Smaka av med salt och peppar.
Häll ostfyllningen i pajskalet och grädda ca 20 minuter i ugnen på 225 grader tills pajen stelnat.
Låt pajen svalna.
Servera med crème fraiche och röd caviar.
Matsedel v. 40
Måndag: Fyllda paprikor med köttfärs
Tisdag: Kycklingköttbullar med potatis och brunsås
Onsdag: Kasslergryta med ris
http://andreanordling.blogg.se/2012/september/kasslergryta.html
Torsdag: Tjockpannkaka
Fredag: Jockes fläskfilégryta
Lördag: Chipsgratäng
Söndag: Fläskkotletter med klyftpotatis och bea
Kasslerpytt
Kasslerpytt
4 port
Du behöver:
800 g kassler
800 g potatis
250 g purjolök
salt
peppar
Gör så här:
Skala potatisen och skär i träningar.
Skär kasslern i tärningar.
Skär purjolöken i strimlor.
Stek sedan kasslern, potatisen och purjolöken i smör i en stekpanna.
Salta och peppra.
Servera med stekt ägg och rödbetor.
Matsedel v.39
Måndag: Kasslerpytt
Tisdag: Blodpudding med bacon
Onsdag: Panera fisk med potatis och sås
Sås: http://andreanordling.blogg.se/2010/december/onsdag-v49.html
Torsdag: Kebabgryta med ris
http://andreanordling.blogg.se/2012/may/kebabgryta.html
Fredag: Kräftor
Lördag: Kyckling med soltorkade tomater, mozzarella och ris
Söndag: Fyllda paprikor med köttfärs
Matsedel v.38
Måndag: Makaronilåda
http://andreanordling.blogg.se/2011/may/makaronilada.html
Tisdag: Rester
Onsdag: Pizzakassler med potatis
Torsdag: Pasta med kalkon och mozzarella
http://andreanordling.blogg.se/2012/september/pasta-med-kalkon-mozzarella-och-valnotter.html
Fredag: Krämiggratäng med bacon
Lördag: Något onyttigt :)
Söndag: Räkmackor
Snabb klycklinggratäng
Snabb kyckling gratäng
4-5 port
Du behöver
900g-1 kg kycklingfilé
4 dl kelda ostsås (fyra ostar)
Ris
Gör så här:
Koka 3 dl ris med 6 dl vatten
Stek kycklingen
Koka upp ostsåsen.
Lägg ris i botten av en ugnsfastform fördela kycklingen ovanpå.
Häll till sist över ostsåsen och garnera med riven ost.
Tillaga i ugnen på 200 grader tills osten fått en fin färg.
Servera med sallad
Müsli
Matsedel v.37
Måndag: Makaroner och korv
Tisdag: American pancakes
Onsdag: MAX
Torsdag: Kyckling med keldasås 4 ostar och ris/couscous
Fredag: Tacos
Lördag: Ugnsstekt kalkon och klyftpotatis
Söndag: Fläskfilé i balsamicosås och klyftpotatis
Matsedel v.36
Måndag: Kycklingfilé i tomatsås och ris/couscous
Tisdag: Tacolax med avokadosalsa
http://andreanordling.blogg.se/2013/january/tacolax-med-avokadosalsa-och-vasterbottensost-fyllda-tortillas.html
Onsdag: Gratinerad kassler med mozzarella och sparris
http://andreanordling.blogg.se/2012/august/gratinerad-kassler-med-mozzarella-och-sparris.html
Torsdag: Befinner mig i Stockholm
Fredag: Befinner mig i Stockholm
Lördag: Befinner mig i Stockholm
Söndag: Befinner mig i Stockholm