Kotletter med svampsås
Kotletter med svampsås
4 port
Du behöver:
4 st. fläskkotletter
4 st. schalottenlökar
Ca 600 g färska champinjoner
3 dl grädde
4 dl mjölk
1 st. köttbuljongtärning
Salt
Peppar
Timjan
Vetemjöl till redning
Gör så här:
Hacka löken.
Skiva champinjonerna.
Salta och pepprat kotletterna och stek dem.
Lägg sedan kotletterna på en tallrik.
Steg löken och svampen med smör i stekpannan.
Lägg tillbaka kotletterna.
Häll på mjölken och grädden.
Smula ner buljongtärningen och krydda med timjan.
Red såsen till önskad konsistens.
Låt det puttra ca 15 minuter
Servera med kokt potatis eller färsk pasta.
(Det blir mycket av den goda såsen)
Matsedel v.47
Måndag: Amerikanska proteinpannkakor
Tisdag: Kyckling i Tikka Masala sås med ris
Onsdag: Thaigryta med lax och ris
Torsdag: Fetaost biffar med potatis
Fredag: Ryggbiff med potatis och stekt lök
Lördag: Kycklingklubbor med ris och beasås
Söndag: Kotletter i ugn med Färskpasta eller potatis
Kasslergratäng med pasta
Kasslergratäng med pasta
4 port
Du behöver:
500 g kassler
Pasta för 4 port ca 300 g
Tomatsås:
2 st röda äpplen
1 st purjolök
2 st vitlöksklyftor
Smör 1 msk
400 g krossade tomater
Ostsås:
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
4 dl riven ost
Salt
Peppar
Gör så här:
Skär kassler i strimlor
Tomatsås:
Tärna äpplena.
Strimla purjolöken.
Hacka vitlöksklyftorna.
Fräs allt sammans i smör.
Häll i de krossade tomaterna och låt det koka i några minuter.
Ostsås:
Rör ut mjölet i lite av mjölken.
Koka upp resten av mjölken och håll sedan i redningen.
Salta och peppra.
Låt det sedan koka några minuter.
Ta bort kastrullen från plattan och häll i osten.(Spara ca 1 dl till garnering).
Varva tomatsås, ostsås, okokta pastaskruvar och den strimlade kassler i en ugnsfast for.
Avsluta sista lagret med ostsås och garnera med riven ost.
Tillaga i ugnen ca 40 minuter på 225 grader.
Servera med sallad.
Matsedel v.46
Tisdag: Lufsa
Onsdag: Korvstroganoff och ris
Torsdag: Kasslergratäng med pasta
Fredag: Lax med täcke och pressadpotatis
Lördag: Helstekt fläskfilé med klyftpotatis
Söndag: Hämtmat
Testpilot
Den såg väldigt sännande ut. Så jag hoppas att jag får testa den.
http://smartsontestpilot.se/thaipanna/bli-testpilot/
Mer information om Arla Köket® thaipanna hittar du här:
http://smartsontestpilot.se/thaipanna/om-testprodukten/
Här är en liten film snutt om produkten:
http://www.youtube.com/watch?v=rvC76FmXKCM&feature=channel_video_title
Blåbärs cheesecake
Blåbärs cheesecake
Ca 10 port
Du behöver:
Botten:
200 g digestivekex
75 g smör
½ dl socker
Fyllning:
200 g blåbär
4 dl crème fraiche
3 ½ dl kesella
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
½ dl maizena
1 krm salt
3 st ägg
Garnering:
Ca 50 g vit choklad
Gör så här:
Botten:
Mixa kexen till smulor.
Smält smöret och rör sedan ner smulorna och sockret.
Tryck ut röran i botten av en form med löstagbara kanter.
Baka botten i ugnen ca 12 minuter (ska bli ljusbrun) i 150 grader.
Fyllning:
Mixa blåbären till en slät puré.
Blanda samman crème fraiche och kesella.
Tillsätt purén, sockret, vaniljsockret, maizenan, salt och äggen.
Häll fyllningen i formen.
Baka i ugnen ca 75-80 minuter i 150 grader tills den känns färdig.
Låt den kallna och ställ sedan in den i kylen över natten.
Vis servering lossa kanterna försiktigt. En kniv som är spolad i varmvatten kan vara till hjälp.
Garnera med riven vit choklad
Enkel att göra!
God att äta!
Skinkröra till bakad potatis
Skinkröra till bakad potatis
4 port
Du behöver:
2 dl crème fraiche
3 dl gräddfil
10 cm purjolök
500 g rökt skinka
1 st röd paprika
Peppar
Salladskrydda eller italiensk salladskrydda
Gör så här:
Blanda samman crème fraichen och gräddfilen.
Finhacka purjolöken och rör ner den.
Skär skinkan i tärningar och blanda även i dem i röran.
Hacka paprikan och tillsätt den i röran.
Smaka av med peppar och salladskryddan.
Det går utmärkt att värma upp dagen efter och reda röran till en pastasås.
Test Pilot
Den låter spännande så håller tummaran på att jag får testa den.
http://smartsontestpilot.se/vileda/bli-testpilot/
Här kommer lite info om moppen.
http://smartsontestpilot.se/vileda/om-testprodukten/
Kyckling med rotfrukter
Kyckling med rotfrukter
4 port
Du behöver:
Ca 1 kg kyckling klubbor
½ msk timjan
Olja
900 g fryst ugnspotatis med rotfrukter och purjolök
Salt
Peppar
Sås:
150 g fetaost
2 dl matyoghurt
Salt
Peppar
Gör så här:
Blanda kycklingklubbona med timjan, olja, salt och peppar i en långpanna.
Lägg grönsaksblandningen runtom kycklingen.
Tillaga i ugnen 30-60 minuter.
Sås:
Smula ner fetaosten i matyoghurten med rör om.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med bröd.
Tacopaj
Tacopaj
4 port
Du behöver:
1 gul lök
500 g köttfärs
olja
1 påse taco kryddmix
500 g krossade tomter
Riven ost
2 dl lättcrème fraiche
Ca 150 g trotrilla chips
Gör så här:
Skala och hacka löken.
Stek löken och köttfärsen i olja.
Blanda i kryddmixen, krossade tomater och vatten.
Låt det koka i ca 5 min.
Häll sedan upp blandningen i en ugnsfast form.
Blanda samman crème fraichen och osten.
Klicka ut röran på köttfärsen.
Smula över tortilla chipsen.
Tillaga i ugnen ca 15 minuter.
Servera med sallad.
Källa: ICA och www.marianordling.blogg.se
Matsedel v. 45
Tisdag: Lax i hummersås och pressad potatis
Onsdag: Tacopaj
Torsdag: Allt i ett kyckling
Fredag: Bakapotatis med 3 olika röror
Lördag: Fläskfilée med klyftpotatis och svampsås
Efterrätt: Blåbärs cheesecake
Söndag: Det vi är sugna på
Hummersås med kräftstjärtar
Hummersås med kräftstjärtar
4 port
Du behöver:
Ca 200 g kräftstjärtar
200 g champinjoner (färska)
1 röd paprika
1-2 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
3 dl vatten
3 msk hummer fond
Redning
Smör
Salt
Peppar
Gör så här:
Skiva champinjonerna och strimla paprikan.
Fräs grönsakerna med smör i en kastrull.
Riv ner vitlöken och låt den fräsa tillsammans med grönsakerna.
Rör ner vattnet, crème fraichen och hummer fonden.
Låt det koka.
Red till önskad konststens.
Tillsätt kärtstjärtarna.
Krydda med salt och peppar.
Servera med färsk pasta
Testpilot
http://smartsontestpilot.se/emborgskivadost/bli-testpilot/
Här hittar ni vad som är speciellt med just den osten.
http://smartsontestpilot.se/emborgskivadost/om-testprodukten/