Italiensk kycklinggryta
Italiensk kycklinggryta
4 port
Du behöver:
500 g kycklingfilé
1 tsk olja
salt, peppar, paprikapulver
3 msk vetemjöl
2 gula lökar
ca 200 g färska champinjoner
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
1 dl vitt vin
Färsk basilika
Gör så här:
Skär kycklingen i bitar och stek i olja.
Krydda med salt, peppar, och lite paprikapulver.
Flytta sedan över kycklingen till en gryta och strö över mjölet.
Vänd runt så det blandas.
Skär löken i klyftor och skiva champinjonerna.
Stek det så att löken mjuknar och vätskan från champinjonerna kokar in.
Blanda löken och svampen med kycklingen.
Tillsätt resten, utom den färska basilikan, om man använder torkad kan den tillsättas nu.
Låt det koka upp under omrörning så mjölet blandas ut.
Låt grytan sjuda ihop under lock ca 20 min.
Smaka av.
Tillsätt färsk basilika.
Servera med ris, potatis eller pasta.
![](https://cdn2.cdnme.se/2253843/7-3/dsc_09021_512f0a3fddf2b3346909d41d.jpg)
Ugnsbakad torsk med räkor
Ugnsbakad torsk med räkor
4 port
Du behöver:
ca 800 g torskrygg
3 dl milda mat extra (matlagningsgrädde)
färsk basilika
500 g räkor med skal
2 st. avokado
150 g riven västerbottenost
salt, peppar och olivolja
Gör så här:
Håll olivolja i botten av en ugnsfastform.
Lägg torsken i formen, salta o peppra.
Lägg basilikablad ovanpå fisken.
Skiva avokadon i klyftor och fördela över fisken.
Täck fisken med riven västerbottenost.
Häll över matlagningsgrädden.
Grädda i ugn 15-20 min i 225 grader.
Ska undertiden räkorna och lägg toppa med de innan servering
Servera med potatis
![](https://cdn1.cdnme.se/2253843/7-3/dsc_09071_512a0bace087c317d73ec5d3.jpg)
Matsedel v.9
Måndag: Gratinerad kassler med mozzarelle och sparris
http://andreanordling.blogg.se/2012/august/gratinerad-kassler-med-mozzarella-och-sparris.html
Tisdag: Kycklingfilé med salsa och ris
http://andreanordling.blogg.se/2012/september/kycklingfile-med-salsa.html
Onsdag: Tacolax med avokadosalsa
Torsdag: Rester
Fredag: David är i Bollnäs på styrkelyfts SM. Jag är i Umeå och hälsar på syrran.
Lördag: David är i Bollnäs på styrkelyfts SM. Jag är i Umeå och hälsar på syrran.
Söndag: Pizza
Matsedel v.8
Måndag: Kycklingstroganoff och ris
http://andreanordling.blogg.se/2013/january/kycklingstroganoff.html
Tisdag: Rester
Onsdag: Ugnsbakadtorsk med räkor och potatis
Torsdag: Rester
Fredag: Stekt fläskfilé med klyftpotatis och bea
Lördag: Marinerad kycklingfilé med ris
http://andreanordling.blogg.se/2012/december/marinerad-kycklingfile.html
Söndag: Svampsoppa
Tacopaj
Tacopaj
4-6 port
Du behöver:
150 g Smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten
Fyllning:
500 g köttfärs
1 msk smör
1 påse tacokrydda (ca 40g)
1 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche paprika & chili
2 dl lätt crème fraiche
250 g körsbärstomater
150 g riven ost texmex
1 tsk paprikapulver
Gör så här:
Blanda ihop smör, mjöl och paprikapulver till en massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter.
Nagga pajskalet med en gaffel.
Ställ formen i kyl ca 30 min.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min i 225 grader.
Bryn köttfärsen i smör.
Tillsätt tacokrydda och vatten.
Låt det koka ca 5 min.
Blanda ihop den smaksatta crème fraichen med den naturella crème fraichen i en skål.
Halvera tomaterna.
Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen.
Täck med tomathalvor och strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.
Tillaga pajen i mitten av ugnen ca 25 min i 225 grader, tills osten fått fin färg.
Servera med crème fraiche och tacochips.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2253843/images/2013/dsc_08501_5119e9e49606ee2172cbb140.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2253843/images/2013/dsc_08621_5119ea14e087c31cc7b528ba.jpg)
Matsedel v.7
Måndag: Kebabgryta och ris
http://andreanordling.blogg.se/2012/may/kebabgryta.html
Tisdag: Makaronipudding
Onsdag: Paneradfisk med sås och potatis
Sås: http://andreanordling.blogg.se/2010/december/onsdag-v49.html
Torsdag: Baconsås med pasta
http://andreanordling.blogg.se/2010/december/mandag-v47.html
Fredag: Paneradefläskkotletter med sås och potatis
Lördag: Italienska kycklinggryta med ris eller potatis
Söndag: ???
Vaniljkakor
Vaniljkakor
Ca 40 bitar
Du behöver:
Smet
4st. ägg
5 dl socker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 dl kallt vatten
2 tsk vaniljsocker
Glasyr
200 g smör
2 dl socker
6 tsk vaniljsocker
2 st. äggulor
1 påse (100-200g) kokos eller strössel
Gör så här:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda ihop mjöl, bakpulver, vatten och vaniljsocker.
Blanda ihop de torra ingredienserna med äggvispet och blanda försiktigt till en slät smet.
Häll upp smeten i en bakplåtsklädd form och grädda 20-30 minuter i 225 grader.
Låt svalna.
Smält ihop smör, socker, vaniljsocker och äggulorna bred ut glasyren på den upp och nervända kakan.
Strö över strössel eller kokos.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2253843/images/2013/dsc_08811_5117dc95e087c3177bb44593.jpg)
Nutellacookies
Nutellacookies
ca 24 st
Du behöver:
1 dl strösocker
1 ägg
2 dl nutella (200g) (kylskåpskall)
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Gör så här:
Vispa ihop ägg och socker lätt.
Tillsätt nutella och rör till en slät smet.
Blanda mjöl och bakpulver i en skål.
Tillsätt mjöl och bakpulver i ägg smeten.
Arbeta snabbt ihop till en deg.
Dela degen i två bitar och forma de till rullar, inte för smala.
Skär upp varje rulle i 12 skivor.
Lägg bitarna på en bakpappersklädd plåt.
Använd undersidan på ett glas för att platta till varje bit.
Ställ kakorna kallt i ca 10 min.
Grädda sedan 8-10 min i 175 grader.
Låt kakorna svalna på galler.
Vill man kan man smälta lite mörk choklad och ringla över.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2253843/images/2013/dsc_08421_511678e4e087c317763b2993.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2253843/images/2013/dsc_08441_5116791b9606ee361129bccd.jpg)
Citronpasta med röktlax
Citronpasta med rökt lax
3 port
Du behöver:
200 g kallrökt lax i skivor
2 ägg
2 dl färsk riven parmesanost
Finrivet skal av ½ citron
1 dl finhackad dill
½ tsk nymald svartpeppar
250g färsk pasta
150g sockerärtor
Gör så här:
Koka pastavatten.
Skär laxen i strimlor.
Vispa samman ägg, parmesan, citronskal, dill och svartpeppar i en skål.
Koka pastan.
Lägg i sockerärtorna den sista halvminuten.
Häll av vattnet.
Häll i äggblandningen och laxstrimlorna över den varma pastan.
Blanda om och servera.
Hämtat receptes hos http://mimmitest.blogg.se/
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2253843/images/2013/dsc_08391_511644ca9606ee35f3fcca2a.jpg)
Krämig Fläskfilé
Krämig Fläskfilé
4 port
Du behöver:
1 stor fläskfilé
5 soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
1 köttbuljongtärning
1 purjolök
3 dl matlagningsgrädde
2 dl crème fraiche
KNORR Kött & grillkrydda
salt & svartpeppar
smör att steka i
Gör så här:
Putsa och skär filén i skivor.
Salta och peppra.
Stek i rikligt med smör i en panna (i två omgångar, annars blir köttet lätt kokt i stället för brynt om man lägger allt i pannan på en gång!) så det får fin färg på båda sidor.
Strimla purjon och soltorkade tomater.
Låt de steka med tills löken mjuknat.
Häll på matlagningsgrädden och crème fraichen.
Smula ner buljongtärningen.
Pressa i en vitlöksklyfta.
Låt puttra tills köttet är klart.
Krydda med KNORR kött & grillkrydda efter smak.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2253843/images/2013/dsc_08071_51121eaf9606ee28672ddc12.jpg)
Matselde v.6
Måndag: Korvstroganoff och ris
http://andreanordling.blogg.se/2012/may/korvstroganoff.html
Tisdag: Baconsås med pasta
http://andreanordling.blogg.se/2010/december/mandag-v47.html
Onsdag: Ugnsbakadlax med potatis
http://andreanordling.blogg.se/2012/november/ugnsbakad-lax.html
Torsdag: Pannkaka med sylt
Fredag: Citronpasta med röktlax
Lördag:Tacopaj
Söndag: Söndagsstek med gräddsås och potatis