Enkel kyckling i ugn
Enkel kyckling i ugn
4 port
Du behöver:
4 st. kycklingfiléer
1 paket bacon ca 140g
4 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap
4 msk persilja
4 dl riven ost
1 tsk Salt
2 krm vitpeppar
Gör så här:
Lägg frusna eller tinade kycklingfiléer i en ugnsfast form. Tänk på att tiden i ugnen blir längre om filéerna är frusna.
Klipp ner baconen i en stekpanna och stek dem.
Blanda resten av Ingredienserna i en bunke.
Lägg till sist i bacon och blanda runt.
Häll blandningen över kycklingfiléerna.
Tillaga i ugnen. Ca 30 minuter i 225 grader.
Servera med ris, couscous eller potatis.
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2253843/images/2012/dsc_0425_509147c5ddf2b31a84000217.jpg)
Norrländska kotletter
Norrländska kotletter
4 port
Du behöver:
4 fläskkotletter
Smör att steka i
1 köttbuljongtärning
3 dl vatten
4 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
10 st. enbär
2-3 krm timjan
3 msk messmör eller 3 msk svartvinbärsgelé (efter smak och tycke)
Salt
Peppar
Gör så här:
Blanda samman buljongtärningen, vattnet, vetemjölet och grädden
Koka upp det under omrörning.
Låt det sjuda ca 3 minuter.
Tillsätt enbären och timjan och låt det fortsätta att sjuda på svag värme.
Torka av kotletterna och skär små snitt i fettkanten om det finns någon.
Stek kotletterna i smör och krydda med salt och peppar.
När kotletterna är klar tillsätt messmör eller gelé i såsen och rör om.
Servera med pressad potatis, koktpotatis eller potatismos och haricots verts.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2253843/images/2012/dsc_0501_2_508fa8bf9606ee54e591ee42.jpg)
Skomakarlåda
Skomakarlåda
Du behöver:
Kött (ryggbiff eller något liknande)
Bacon (1 paket på 2 personer ca)
Potatis
Smör
Mjölk
Ägg
Salt
Vitpeppar
Gör Så här:
Skala potatisen och koka den.
Klipp ner baconen i en stekpanna och stek dem.
Skiva köttet och stek det som ni önskar att ha det.
När potatisen är klar mosa potatisen med hjälp av en elvisp.
Tillsätt smör ca 25-50 gram på ca 6 potatisar.
Vispa runt.
Tillsätt ett ägg och vispa runt
Tillsätt sedan önska mängd mjölk så att det blir potatismos.
Krydda med salt och vitpeppar.
Lägg upp potatismoset, köttet och baconen på en tallrik och servera.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2253843/images/2012/dsc_0494_508ce99e9606ee1a360dd1b7.jpg)
Matsedel v.44
Måndag: Gratinerad kassler med mozzarella och sparris
http://andreanordling.blogg.se/2012/august/gratinerad-kassler-med-mozzarella-och-sparris.html
Tisdag: Enkel kyckling i sås och ris
Onsdag: Torsk i gräslökssås och potatis
Torsdag: Stekt karré med klyftpotatis och bea.
Fredag: Umeå
Lördag: Umeå
Söndag: Umeå
Kladdkakerutor i långpanna
Kladdkakerutor i långpanna
Du behöver:
150 g mjukt smör
2½ dl strösocker
2 ägg
1½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk blockchoklad
strössel
Gör så här:
Rör smör och socker vitt och poröst.
Tillsätt 1 ägg i taget och vispa kraftigt emellan.
Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner det i smeten.
Klä en liten långpanna med bakplåtspapper.
Häll i smeten.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 15 min.
Hacka chokladen under tiden.
Ta ut kakan och strö över chokladen.
Grädda i 5 min till.
Ta ut kakan och bre ut chokladen och garnera med strössel.
Låt kakan kallna och skär sedan i rutor.
Servera med grädde och hallon.
Glömde att ta kort men han på en bild på en ruta innan det tog slut.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2253843/images/2012/dsc_0484_508ce7ae9606ee1a78b50eb0.jpg)
Lax i hummersås
Lax i hummersås
4 port
Du behöver:
4 port lax
3 msk Hummerfond
1 dl vatten
1 dl crème fraiche
2½ dl matlagningsgrädde
2 tsk fransk senap
1 msk röd stenbitsrom
1 msk finklippt dill
Peppar
Gör så här:
Lägg laxen i ugnsfast form och peppra.
Koka ihop vatten, fond, crème fraiche, grädde och senap i en kastrull.
Häll såsen över laxen.
Tillaga i ugn ca 30 minuter på 200 grader.
Strö dill och rom över laxen.
Servera med pressad potatis.
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2253843/images/2012/dsc_0483_508ce60fddf2b342dc0025c7.jpg)
Matsedel v.43
Måndag: Köttfärslimpa med potatis och brunsås
http://andreanordling.blogg.se/2011/march/mormors-kottfarslimpa.html
Tisdag: Rester
Onsdag: Lax i hummersås och pressad potatis
Torsdag: Enkel kyckling i ugn med ris
Fredag: Fläskfilé med klyftpotatis och rotgrönsaker
Lördag: Ryggbiff ev. skomakarlåda
Söndag: Norrlänska fläskkotletter med potatis
Fläskfilé i kantarellsås
Fläskfilé i kantarellsås
4 port
Du behöver:
Ca 500-1000 g fläskfilé
240 g körsbärstomater
2 burkar kantareller (ca 220g)
8-10 st. schalottenlökar
4 dl crème fraiche
3 dl matlagningsgrädde
4 msk kantarellfond
Salt
svartpeppar
Gör så här:
Dela fläskfilen i bitar.
Stek fläskfilébitarna i en stekpanna.
Salta och peppra.
Stek sedan kantarellerna.
Häll över fläskfilébitarna och kantarellerna i en stor kastrull.
Häll i crème fraichen, grädden och kantarellfonden.
Salta och peppra.
Smaka av. Häll i mer kantarellfond eller salt efter smak.
Lägg i schalottenlöken (dela om det är stora lökar).
Låt koka ca 10 min på svag värme.
Lägg därefter i körsbärstomaterna.
Låt koka i ytligare ca 10 min.
Servera med ris eller pressad potatis och sallad.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2253843/images/2012/dsc_0476_5081895be087c32291ad7b60.jpg)
Matsedel v.42
Måndag: Stuvademakaroner och korv
Tisdag: Lax med cream cheese och potatis
Använder cream cheese istället för philadelphiaost
http://andreanordling.blogg.se/2012/january/lax-med-philadelphiaosttacke.html
Onsdag: Pestopasta med kyckling
http://andreanordling.blogg.se/2011/september/pestopasta-med-kyckling.html
Torsdag: Proteinpannkaka med keso och banan
http://andreanordling.blogg.se/2012/may/proteinpannkaka-med-keso-och-banan.html
Fredag: Fläskfilé i kantarellsås och klyftpotatis
Lördag: Kycklinggratäng med chilisås och ris
http://andreanordling.blogg.se/2012/may/kycklinggratang-med-chilisas.html
Söndag: Köttfärslimpa med potatis och brunsås
http://andreanordling.blogg.se/2011/march/mormors-kottfarslimpa.html
Lax i sweetchilisås
Lax i sweetchilisås
4 personer.
Du behöver:
4 laxfiléer
3 dl matgrädde 4%
2-3 msk sweet chilisås (beroende på hur starkt man vill ha det)
1-2 msk pressad citron
2 vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Gör så här
Lägg laxen i en ugnsform.
Rör i hop grädde, sweet chilisås, citron och vitlök.
Smaka av med salt och peppar.
Häll blandningen över laxen och tillaga i ugnen i 200 grader ca15-20 min
Servera med pressad potatis eller couscous
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2253843/images/2012/dsc_0463_5075b4419606ee49ce8a87cd.jpg)
Matsedel v.41
Måndag: Kassler med mangochutney och ris
Tisdag: Kebabgryta och ris
http://andreanordling.blogg.se/2012/may/kebabgryta.html
Onsdag: Lax i sweetchilis sås och potatis
Torsdag: Köttfärsbiffar, potatis och sås
Fredag: Kycklinggratäng med svamp och ris
http://andreanordling.blogg.se/2011/october/kycklinggratang-med-svamp.html
Lördag:
Söndag: Fläskkotletter med klyftpotatis
Matsedel v.40
Måndag: Pasta med kalkon och mozzarella
http://andreanordling.blogg.se/2012/september/pasta-med-kalkon-mozzarella-och-valnotter.html
Tisdag:Hemmagjorda hamburgare
Onsdag: Lax i sweetchilis sås och potatis
Torsdag: Grilladkyckling, stket potatis och bea-sås
Fredag:Helsningborg
Lördag: Helsingborg
Söndag: Åter står att se på söndag